Actueel

Van kinderopvang naar moedercoach en gastouder-opstart-begeleider.

Rozemarijntje Kinderopvang bestond van september 2009 tot half juli 2019. In tien jaar tijd werd ik een ervaren gastouder en ontdekte ik ook mijzelf als moeder. Er kwamen vier kinderen (Arend in 2010, Emile in 2013, Olaf in 2016 en Iduna in 2018) in ons eigen gezin, waarvan de oudste op 5 jarige leeftijd plotseling overleed, 4 dagen voor de geboorte van zijn tweede broertje. Die gebeurtenis deed mij ten diepste beseffen dat het leven met (kleine) kinderen nog veel kostbaarder is dan ik me ooit had beseft.

Ik kwam samen met mijn man heelhuids door het moeilijke rouwproces en we hervonden al snel ons geluk in onze – nu nóg sterkere liefde en verbinding met elkaar, onze andere kinderen en de nog steeds aanwezige kinderwens… Ruim twee jaar later verwelkomden we ons vierde kind en onze eerste dochter. Gedurende die tijd besefte ik me hoezeer het welzijn van een gezin afhankelijk is van het welzijn van de ouders. In mijn jaren als oppas, juf en gastouder had ik al talloze ouders gesproken en wist ik langzamerhand steeds beter hoe ik hen kon helpen in hun zoektocht naar harmonie met en begeleiding van hun kroost. Nu besloot ik dat ik me daarvoor wil inzetten, om ouders te begeleiden wanneer het stroef loopt. Moederschap in ontwikkeling, noemde ik het.

Met deze ontwikkeling in mezelf groeide bij mij, maar ook bij mijn man, de wens om onze drie levende kinderen zoveel mogelijk echte aandacht en rust te kunnen geven. Mijn man en ik besloten om stappen te zetten richting een hypotheekvrij leven. Zodat we met minder geld toe zouden kunnen, zodat we minder hoefden te werken, zodat we meer tijd met ons gezin zouden kunnen doorbrengen. Die zoektocht bracht ons er uiteindelijk toe om ons Amsterdamse huis te verkopen en iets nieuws te zoeken… in Zutphen!

Voorlopig ziet het ernaar uit dat ik stop met werken en Mark helaas nog wel vijf dagen de deur uit moet, maar dat gaan we in de toekomst verschuiven naar twee parttime banen. En mijn tien jaar ervaring als gastouder wil ik niet verloren laten gaan. Gedurende die tijd hielp ik al een tiental moeders op weg om zelf gastouder te worden. Dat zou ik graag voortzetten in de toekomst, omdat ik er niet alleen van overtuigd ben dat dit de beste vorm van kinderopvang is, maar omdat ik ook denk dat het voor moeders en vaders dé manier is om de kostbare jeugd van hun kind écht mee te maken, terwijl ze toch een goed inkomen genereren!

Vul het contactformulier in, dan neem ik contact met je op over de mogelijkheden.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 juni 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s